top of page

Lélekcsalád harmónia

A meg nem született lelkek is részei a családnak, csak úgy mint a megszülettek. Történetük hatással van a velük egyenes ágban születettek és az őket követő generációk életére is, egészen addig míg valaki a sorban, elismeri létezésüket és helyreállítja a kibillent egyensúlyt.

Photo by Fa Barboza, Unsplash

Az én történetem fonala is jó néhánnyal generációval korábban kezdett szövődni. Őseim házasságában 8 gyermek fogant és közülük 6 megszületett. Egyik gyermekük háború idején fiatalon meghalt. Ősanyám utolsó várandósságakor pedig a harmadik trimeszterben komplikáció lépett fel és Ősapámat az élet legnehezebb döntése elé állította, hogy válasszon az Anya vagy a magzatok életét mentsék-e meg az orvosok. Ősapám Ősanyámat választotta.


Mindezt felnőttként tudtam meg egy családfakutatás során. Rögtön feltűnt, hogy ezek a nehéz sorsok milyen különleges módon tükröződtek vissza a leszármazottak életében. Egyiküknél 2 gyermek született, 6 meg nem születés mellett, míg másik két gyermeknél 6 gyermek született, 2 meg nem született. Feltűnt az ismétlődés a mintázatban. Észrevettem, hogy a családi rendszerben sok (18-19) meg nem született lélek van, akikről korábban nem, vagy csak keveset tudtam.

Nemrég találkoztam egy fiatal fiúval, aki elmesélte, hogy bal agyféltekéje kezdett elsorvadni és még számtalan különböző betegségek jelentek meg a testében és úgy tűnt állapota visszafordíthatatlan és tartósan ezekkel a tünetekkel fog együtt élni. Ázsiában éltek és Édesanyja a hírek hallatán felkeresett egy szerzetest, hogy lelki megnyugvást találjon maga és gyermeke számára az előttük álló nehéz időkben. A szerzetes köszöntötte az Édesanyát és miután meghallgatta a fiú tüneteit azt kérdezte tőle, hogy hány meg nem született testvére van a gyermekének?

Photo by Tom Vining


A nő meglepődve válaszolta, hogy egy vetélése volt a fia születése előtt és - a hazájukban érvényben lévő kötelező szabályozás miatt - a fiú születése után egy terhességmegszakítása volt. A választ hallva, a szerzetes azt ajánlotta az Édesanyának, hogy fiával együtt tartsanak búcsú szertartást a meg nem született lelkek számára. A szertartások nyomán a lelki békére találás mellett, a különböző testi tünetek is sorra elmaradoztak.


Családom és a fiú történetéből tanultam meg, hogy milyen fontos elismerni a család meg nem született tagjait is, mert hozzátartoznak energetikai rendszerhez és hatnak az életünkre.

Mi, a nyugati kultúrában, keveset foglalkozunk a meg nem született lelkekkel, pedig sorsuk kapcsolódik az anyához, az apához, testvéreihez és utódaikhoz. Mindaddig kihat életükre és nehéz sorsát valaki tudattalanul átveszi a családi rendszerben, míg a család egy tagja elismeri összetartozásukat, és gyógyírt hozva egyensúlyt teremt, új

sorsmintát kezd, így a lélek visszatérhet Photo by Pascal Muller, Unsplash

a Forráshoz, ahonnan érkezett.


Az életben lévő rokonok a kimondatlanság súlya alatt gyakran tudattalan önmarcangolásban, bűntudatban, szégyenben vagy önsors rontásban élik életüket, nem találják a helyüket a világban, sodródnak. Úgy érzik, hogy nincs joguk az élethez, nincs joguk boldognak lenni, kiteljesedni, mintha egy részük hiányozna vagy teljesen meghalt volna. Gyakran megmagyarázhatatlan feszültséggel, dühvel, szomorúsággal élnek, olykor remeteként, társ, társas kapcsolatok és család nélkül.


Szinte minden családhoz tartoznak meg nem született lelkek - Magyarországon 2021-ben 100 megszületésenként 39,2 meg nem született magzatról tudunk, és ez a szám 1990-ban 86,5 volt (Forrás: KSH).


Ha meg nem született testvéred, gyermeked van, vagy a családodban meg nem született lélekkel kapcsolatban keresed az egyensúlyt, légy te is bátor családtag. Most arra hívlak téged is, hogy sorsuk ne legyen tabu tovább! Kezdjük elmondani történetüket és hallgatóként fogadjuk azokat együttérzéssel, elfogadással és szeretettel. Szabadulj fel a ki nem mondottság terhe alól, állítsd helyre a lélekcsaládod harmóniáját, hogy új sorsminták íródhassanak. Képesek vagyunk változtatni és szeretetből fakadó teljes életet élni. Amit magadban gyógyítasz, az őseidben is gyógyul.

Photo by James Wheeler, Unsplash


Szeretettel látlak, ha elmondanád a történeted akár privátban (transzcendentális szemléletű coachingon) vagy a témában tartott csoportos workshopon is.

(Az írásban szereplő mindkét történet valóságos, azonban az érintettek lelki egészsége érdekében megváltoztatásra került benne néhány részlet azért, hogy ne legyen személyekhez köthető és sokkal inkább az eset tanulságát helyezze a figyelem középpontjába.)


34 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page